logo Amsterdams kleibedrijf

Mijn AKB

HANDVORMEN

HANDVORMEN

DOCENT: Agnes • Ilse

In de cursus leer je minimalistische vormen te maken zonder elektrische draaischijf maar met je handen, eenvoudige tools en verschillende soorten klei. Het gaat om het vinden van heldere lijnen en om de kunst van het weglaten..

Je krijgt les in de verschillende eeuwenoude Japanse en Afrikaanse handbouw technieken. Je leert tijdens de cursus de juiste keuzes te maken in ontwerp, constructie, vormentaal, verhouding en texturen. Zo ontdek je gaandeweg je eigen stijl in het werken met klei. Met de hand gebouwd keramiek heeft een ander karakter dan gedraaid werk. De stijl van werken en vingerafdruk van de maker zijn duidelijker te zien. Dat maakt je werk uniek en waardevol. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen met ervaring als beginners. De cursus is ook een mooie aanvulling op een draaitechniek omdat je leert na te denken over de grenzen van klei als materiaal. Als je na deze cursus de smaak te pakken hebt, kun je bijvoorbeeld een dag per week vrij gaan werken in ons atelier.

DUUR: 8 lessen 
KOSTEN: € 295,00 inclusief materiaal, biscuit- en glazuurstook

Inschrijven cursus handvormen

Handvormcursus maandagavond

17 januari t/m 7 maart
Docent: Agnes

Vol!
klik op ‘Meer’ om jezelf op de wachtlijst te plaatsen

MAA-1-WB

250.00

Handvormcursus, handen in de klei. Dinsdagavond

8 februari- 29 maart
Docent: Ilse

Vol!
klik op ‘Meer’ om jezelf op de wachtlijst te plaatsen

DIA-1-IG

295.00

Contact

Als je vragen hebt die niet bij onze ‘veelgestelde vragen‘ te vinden zijn, als je gewoon langs wil komen of meer over ons en onze werkwijze wil weten, stuur ons alsjeblieft een mail. We zitten met onze handen in de klei dus de telefoon aannemen is lastig. Je bericht wordt binnen 2 dagen beantwoord. Dank je wel.

Beveiligd met reCAPTCHA Google. Algemene voorwaarden van de dienst zijn van toepassing.

HET AMSTERDAMS KLEIBEDRIJF

Nieuwe Hemweg 8
1013 BG Amsterdam

Pottenbakken • Handvormen •
CURSUSSEN • Workshops