Logo AKB

Draaicursus beginners

Kommen, bekers en vazen draaien. De klei onder je handen voelen, vorm geven en vol verwachting laten drogen. Na het afdraaien het decoreren met engobes. Jij bekijkt en beslist wat bij je werk past. En als het uiteindelijk gebakken is, en de ovendeur gaat open… Wil je weer, en meer.​

In deze cursus van wekelijkse lessen, leer je de basistechnieken van het draaien en afdraaien op de pottenbakkersschijf. Je leert eenvoudige vormen maken zoals een kommetje, een beker, een vaasje. Heb je al eerder een beginnerscursus gedaan, dan gaan we een stap verder met groter draaien, andere vormen proberen of je techniek verbeteren. Samen met de docent werk je de 2e of 3e keer toe naar het draaien met 1 kg klei.

Duur: 8 of 10 weken (zie cursus)

Prijs 8 weken :
 € 325,-  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook
Prijs 10 weken : € 400,-  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook

Huidig aanbod

.

Vervolgcursus draaien

intensief draaien

Bij de vervolgcursus draaien maak je gebruik van meerdere technieken zoals, gesloten vorm, montage, series, van de mast draaien, deksel bij pot etc.

Deze cursus is bijzonder geschikt als je de basis uit de beginnerscursus onder de knie hebt en deze minstens 2 keer gevolgd hebt. Je moet  minimaal 1 kilo klei kunnen centreren, en het draaien van een cilinder en een kom goed onder de knie hebben. In deze cursus staan je eigen ontwerp en design centraal. We gaan dieper in op het draaien van verschillende vormen en aanleren van technieken van zowel (af)draaien als glazuren.

Duur: 8 of 10 weken
Prijs:  8 weken € 350,-, 10 weken €430,- inclusief klei, biscuit- en glazuurstook

Huidig aanbod

.
HET AMSTERDAMS KLEIBEDRIJF

Nieuwe Hemweg 8 • 1013 BG Amsterdam

Pottenbakken • DRAAICURSUS • Handvormen • CURSUSSEN• Workshops • MASTERCLASSES • ATELIERDELEN