Logo AKB

Draaicursus beginners

Kommen, bekers en vazen draaien. De klei onder je handen voelen, vorm geven en vol verwachting laten drogen. Na het afdraaien het decoreren met engobes. Jij bekijkt en beslist wat bij je werk past. En als het uiteindelijk gebakken is, en de ovendeur gaat open… Wil je weer, en meer.​

In deze cursus van wekelijkse lessen, leer je de basistechnieken van het draaien en afdraaien op de pottenbakkersschijf. Je leert eenvoudige vormen maken zoals een kommetje, een beker, een vaasje. Heb je al eerder een beginnerscursus gedaan, dan gaan we een stap verder met groter draaien, andere vormen proberen of je techniek verbeteren. Samen met de docent werk je de 2e of 3e keer toe naar het draaien met 1 kg klei.

Duur: 4, 8 of 10 weken (zie cursus)

Prijs 8 weken :
 € 342,50  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook
Prijs 10 weken : € 420,-  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook

Prijs 4 weken : € 180,-  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook

 

Huidig aanbod

.

Zomerweek pottenbakken

Heb jij zin om een hele week met je handen in de klei te duiken? Kom naar de zomerweek pottenbakken bij het Amsterdams Kleibedrijf onder begeleiding van docent Robin!

De draaicursus is geschikt voor beginnende pottenbakkers en voor pottenbakkers die al eens eerder hebben gedraaid. De beginnende pottenbakker kan tijdens de zomerweek het draaien op de draaischijf al aardig onder de knie krijgen. Als je al wat meer ervaring hebt kan je bijvoorbeeld gaan oefenen om je werk groter en dunner te maken en je techniek verbeteren. De lessen worden afgestemd op individueel niveau. 
De zomerweek bestaat uit 4 dagen met je handen in de klei en begint iedere dag om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. 
 
Programma:
Dag 1: draaien
Dag 2: draaien
Dag 3: draaien en afdraaien
Dag 4: afdraaien en decoreren
Later te bepalen: glazuurles (2 uur)
 
Lunch is tussen 12.30 en 13.30 uur. Iedereen neemt wat lekkers mee en we lunchen samen. Op donderdag sluiten we de zomerweek af met een borrel op het terras van het Amsterdams Kleibedrijf!
 
Inbegrepen is het afbakken van 5 creaties. We werken met engobes voor het decoreren van je werk. Glazuren van je werk is mogelijk tijdens te glauurles. Deze vindt plaats op een gezamenlijk afgesproken moment, later in de zomer.
 

Duur: 4 dagen en later glazuurmoment
Docent: Robin
Prijs :
 € 395,-  inclusief klei, biscuit- en glazuurstook

 

Huidig aanbod

.
HET AMSTERDAMS KLEIBEDRIJF

Nieuwe Hemweg 8 • 1013 BG Amsterdam

Pottenbakken • DRAAICURSUS • Handvormen • CURSUSSEN• Workshops • MASTERCLASSES • ATELIERDELEN