Logo AKB

Veelgestelde vragen

Cursus

Dit neem ik mee voor een les 
Voor workshops en cursussen neem je je eigen gereedschap mee. Als je een draaisetje hebt gekocht is deze aanwezig bij de eerste les. Verder hoef je alleen maar comfortabele kleding te dragen die vies mag worden (gelukkig was je klei er meestal vrij gemakkelijk uit). Je kan een handdoek meenemen en je eigen mok om uit te drinken. Je ontvangt vooraf een mail met relevante informatie.

Dit is inbegrepen in de prijs van de cursus
Bij de les in inbegrepen de docent ;), de klei, het glazuur en het stoken (een keer biscuit op 980′ en een keer steengoed op 1220′) en natuurlijk koffie en thee.
Je kunt via de website voor €12,50 een draaisetje bij ons kopen (alleen nodig bij de draaicursus).

Ik heb een les gemist
Heb je een les gemist, dan kan deze worden ingehaald op 1 vast moment op een van tevoren afgesproken middag gedurende je cursusperiode. Er is géén docent aanwezig. Je werkt een dagdeel zelfstandig, en kunt je opgedane vaardigheden verder oefenen. Er is een inhaalplanner op de website waar je je op kan geven. Je moet hiervoor je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren die je hebt aangemaakt tijdens de bestelling. Na je bestelling is hier ook een email over naar je gestuurd.

De betaalwijze
Bij je inschrijving krijg je meteen een betaallink. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt.

Zonder ervaring starten?
Onze lessen zijn heel toegankelijk, zowel voor beginners als gevorderden. Cursisten volgen meerdere malen een cursus achter elkaar, dus er zitten verschillende niveaus in de les. Voor meer gevorderden verzorgen wij een aparte cursus.

Waarom kan ik mijn cursus naar keuze niet boeken?
Onze cursussen zitten vrij snel vol, of een nieuwe cursus is nog niet gestart. Maar, maak je geen zorgen. Je kunt je altijd op de wachtlijst laten zetten via de website. Je kan ook kijken of er mogelijkheden zijn bij cursussen die op andere momenten lopen.

Ik wil me inschrijven, maar de cursus zit vol
Ach wat jammer. Je kan je naam op de wachtlijst laten zetten. Als er iemand annuleert, dan hoor je dat van ons. Gelukkig zijn er meerdere cursussen, kijk naar een ander moment in de week, of schrijf je in op de wachtlijst voor een volgende cursus. Dat betekent dat je 2 (of 3) dagen voor de algemene openstelling van onze cursussen een bericht krijgt zodat je je snel kan inschrijven. Reageer dus alert.

Wat is het huidige annuleringsbeleid voor cursussen?
Je kunt tot maximaal 2 weken voor de start van de cursus annuleren, dan betaal je €35 administratiekosten.
Tot 10 dagen voor aanvang, krijg je een voucher voor een latere cursus. Op voorwaarde dat er een plek vrij is. We geven geen geld terug. Eventuele latere wijzigingen zijn voor eigen risico en worden niet vergoed.

Zijn er ook lessen of workshops voor kinderen?
Wij hebben geen vaste lesgroep voor kinderen. De minimumleeftijd voor deelname aan lessen is 17. Voor specifieke workshops kan een uitzondering worden gemaakt.

Atelier delen

Openingstijden
Ons atelier is 7 dagen per week geopend van 09.30 tot 13.30 en van 14.00 tot 18.00
Tijdens cursusperiodes is het atelier ook geopend voor atelierdelers op woensdag- en donderdagavond van 18.00 tot 22.00.

Wat moet ik meenemen als ik atelierdeler wil worden?
Je neemt je eigen gereedschap mee, er is speciaal gereedschap voor algemeen gebruik aanwezig.
Je moet je eigen schort en je eigen beker bij je hebben. De klei is bij ons te koop.

Mag ik mijn eigen klei en glazuur meenemen?
Ja, dat kan, maar ze moeten wel getest worden op onze baktemperaturen, in overleg met de studio-assistent. Niet alle klei en glazuren zijn geschikt voor onze baktemperaturen. Doe je dat niet, dan kun je materialen, de oven en andermans werk beschadigen en word je hiervoor verantwoordelijk gehouden.

Wat zijn de stooktemperaturen?
We stoken regelmatig voor leden rond de 980′ (biskwie) en rond de 1.220 ‘ (glazuur) (CONE 6).
Daarnaast doen we af en toe lage stook (1.080′ )

Kan ik mijn keramiek (thuis/elders gemaakt) bij jullie laten stoken?
Wij stoken alleen werk van atelierdelers en cursisten. Losse werkstukken die niet in ons atelier zijn gemaakt, stoken wij niet.

Moet ik een cursus volgen voordat ik atelierdeler kan worden?
Als atelierdeler dien je zelfstandig te kunnen werken. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je met klei werkt, en hoe je moet glazuren. Dus òf je hebt elders ervaring opgedaan òf je volgt minimaal twee cursussen bij ons.

We verkopen klei
In ons atelier zijn verschillende soorten klei te koop zodat je niet met klei hoeft te sjouwen. Als je liever je eigen klei meeneemt, laat deze dan door de studio-assistent controleren op baktemperatuur zodat we op de juiste temperatuur stoken.

Kan ik een abonnement op elk moment opzeggen?
Voor onze abonnementen gelden verschillende opzegtermijnen. Opzeggen moet altijd via een e-mail naar hetamsterdamskleibedrijf@gmail.com onder vermelding van opzegging abonnement en met inachtneming van de opzegtermijn.

 

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op.

HET AMSTERDAMS KLEIBEDRIJF

Nieuwe Hemweg 8 • 1013 BG Amsterdam

Pottenbakken • DRAAICURSUS • Handvormen • CURSUSSEN• Workshops • MASTERCLASSES • ATELIERDELEN